joi, 22 ianuarie 2015

Crinul pacii- Spathiphyllum

Este vorba despre o floare delicata,suava Crinul pacii sau Spathiphyllum. In limba greaca ,,spath" inseamna teaca florala si ,,phillon" inseamna frunza.
Este o floare ce ne poate sustine moralul in zilele mohorate doar admirand-o! Se spune ca are darul de a purifica aerul, absorbind toxinele din mediul inconjurator, ne fereste de efectele nocive ale fumului de tigara. Ceea ce inseamna ca este o planta ideala intr-o casa de fumatori, birou si nu numai.Planta are aspect de tufa cu numeroase frunze lungi, lanceolare, cu varf ascutit, de un verde stralucitor, gofrate si usor ondulate pe margini, cu o nervura centrala viguroasa si lateralele subtiri si curbate.
Aceasta floare denota protectie si grija pentru o alta persoana . Daca privim cu atentie floarea, vedem cum petala alba isi invaluie protector pretiosul nectar ca intr-o imbratisare eleganta.  Infloreste  primavara si toamna si florile tin aproximativ doua luni. Ghiveciul poate fi asezat langa ferestrele sudice, in spatele perdelei, pentru a fi protejat de razele directe ale soarelui.
Crinul pacii trebuie ferit de curentii de frig, o temperatura de sub 10 grade punand floarea in pericol. Trebuie udat cu moderatie , atunci cand observam ca pamantul este uscat si se recomanda ca frunzele acestuia sa fie pulverizate zilnic cu apa. Crinul pacii este o planta care se inmulteste prin divizare, primavara sau toamna. Divizarea se face odata cu transplantarea plantei in alt ghiveci, se indeparteaza pamantul usor, apoi se imparte in doua bucati, cu mare grija.
Ingrijiti un crin al pacii, este o floare eleganta, ce poate constitui un cadou minunat daruit celor dragi!
Sursa imaginilor Google.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu