miercuri, 4 februarie 2015

Prajitura cu mere






Pentru aceasta prajitura avem nevoie de:

- 10 oua,
- 10 linguri de zahar,
- 10 linguri de faina,
- 2 plicuri crem de lamaie,
- 10-15 mere,
- 1 cana de zahar,
- frisca.
Pentru blat: batem albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile si la urma faina. Compozitia astfel rezultata se da la cuptor.
Acum sa ne ocupam de mere pe care le curatam de coaja, le dam pe razatoare si le punem la calit impreuna cu cana de zahar si o cana de apa. Dupa ce s-a racit, umplutura din mere se pune peste blatul care deasemenea este racit. Siropul de mere insiropeaza astfel blatul, dupa care, peste mere punem crema de lamaie (care se prepara dupa instructiunile de pe ambalaj) si la final frisca.
Pentru aspect se da pe razatoare putina ciocolata si se presara peste prajitura.
Nimic mai simplu. Este o prajitura delicioasa si racoritoare.
Pofta buna va dotesc! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu