duminică, 5 aprilie 2015

Fatmagul _ pulbere de stele



Ati urmarit cumva serialul Fatmagul? Eu deja il vizionez pentru a doua oara si, desi cunosc firul intamplarilor nu ma pot abtine sa nu astept cu nerabdare fiecare episod. Asa imi incep fiecare dimineata dupa ce-mi duc baiatul la gradinita: savurez cafeaua urmarind serialul meu. Povestea este o adaptare a romanului lui Vedat Turkali si exploreaza viata dramatica a unei fete frumoase si inocente. Pe mine m-a cucerit aceasta poveste care este ceva, zic eu diferit de subiectele serialelor care de multe ori sunt aceleasi.

Fatmagul este, cum va spuneam, o fata frumoasa si naiva, care locuieste in Cesme, un loc turistic din vestul Turciei. Dupa moartea parintilor ei, ea ramane in grija fratelui ei. Tanara planuieste sa se casatoreasca in vara cu logodnicul ei Mustafa. Insa o tragedie de neuitat, transforma viata tinerei radical astfel incat ea nu va putea sa se intoarca la viata de dinainte.
Kerim Ilgaz era un fierar bine manierat, care in urma unei drame isi pierde mama se departeaza de tatal lui pe care il considera vinovat de moartea mamei si locuieste acum alaturi de matusa lui Meryem, care se ocupa cu prepararea leacurilor din plante. 
Insa marele eveniment al sezonului este logodna fiului influentului om de afaceri Resat Yasaran, Selim cu fata politicianului Turaner Alagoz, Meltem. Kerim se intalneste cu prilejul acestui eveniment, cu vechii sai prieteni Vural, Erdogan si Selim alaturi de care, dupa petrecerea de logodna, se retrag sa petreaca  in felul lor, cu alcol mai mult decat era necesar.


 Intamplarea face ca acea noapte sa coincida cu plecarea lui Mustafa pe mare, si Fatmagul care alerga  sa-si conduca logodnicul, le iese in cale celor patru prieteni care erau deja beti si care o violeaza, cu exceptia lui Kerim, care era lesinat de beat. Fatmagul este descoperita a doua zi, culmea, tocmai de matusa lui Kerim care se afla la cules de ierburi. Cum intregul sat vorbea despre eveniment si cum Mustafa ii intoarce spatele lui Fatmagul fara sa o asculte si considerand-o vinovata, Kerim fara sa stie ca este nevinovat accepta sa se casatoreasca cu Fatmagul pentru a-si salva prietenii. Astfel, familiile celor doi aleg sa vanda toate proprietatile si sa se mute in Istambul pentru a incepe o noua viata.
 

Aici insa Kerim se loveste de dispretul lui Fatmagul, de care ulterior se si  indragosteste. Cu greu reuseste insa sa o convinga de bunele lui intentii si ca urmare decide ca a comis o greseala foarte mare acoperind incidentul si se decide sa reclame tot si se predea la politie.De aici urmeaza o serie de intamplari care intr-un final duc la condamnarea vinovatilor si refacerea morala a tinerei.


 Serialul urmareste astfel efortul celor doi de a scapa de urmele trecutului si de a-si croi un drum frumos in viata cu pasi mici dar siguri. 

 Este un serial care merita urmarit in care se demonstreaza inca o data ca banii nu sunt totul si nu pot acoperi adevarul.
 Daca va hotarati sa-l urmariti va doresc: Vizionare placuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu