marți, 21 aprilie 2015

Insurgent



Va aduceti aminte ca zilele trecute v-am povestit de filmul Divergent? Ei bine am aflat ca a aparut si a doua parte: Insurgent si era necesar sa vad noile aventuri ale lui Tris si Four care, demascati ca fiind Divergenti ( oameni care nu se incadreaza in una dinte cele cinci categorii ale societatii ),  sunt acum fugari, vanati de Janine, liderul avid de putere al factiunii Eruditilor. In timp ce grupurile de tradatori Neinfricati, sub comanda lui Janine, rascolesc ruinele orasului Chicago in cautare de Divergenti, Tris si Four strabat orasul in spernta de a-si  gasi aliati printre membrii factiunilor Prieteniei, Abnegatiei, Candorii si Neinfricatilor, precum si in randul rebelilor fara factiune.



Cu inima zdrobita si simtindu-se vinovata pentru moartea familiei si a prietenilor sai, Tris incearca cu disperare sa afle secretul pe care parintii ei il aparasera cu pretul vietii si  care explica de ce  Janine nu s-ar da in laturi de la nimic pentru a o captura. Disperata sa-i protejeze pe cei dragi ea trebuie sa faca fata unor provocari imposibile pe masura ce afla adevarul despre trecutul si viitorul lumii in care traiesc. Acest adevar se afla intr-o " cutie " care a stat ascunsa in casa parintilor lui Tris si care este acum in mainile lui Janine, care descopera cu pretul vietii mai multor Divergenti, ca doar un Divergent 100% ar ajuta-o sa afle ce contine cutia. 


Ea afla ca ceea ce cauta ea se afla in persoana lui Tris, care in urma mustrarilor de costiinta se preda si care este supusa testelor care pentru altii s-au dovedit a fi fatale. 
Bineinteles ca Tris face fata testelor si astfel se afla continutul cutiei  care este defapt un mesaj care comunica exact contrariul ipotezelor lui Janine conform carora Divergentii ar fi o problema si de aceea trebuie eliminati. Mesajul vine de dincolo de zid, acel zid despre care se credea a fi o granita si dincolo de care nu ar fi  trebuit sa existe decat pamant nelocuit. Ei bine mesajul dezminte aceasta informatie si comunica cum ca acesti oameni care se credeau a fii singurii ramasi au facut parte, defapt dintr-un experiment si ca Divergentii sunt adevaratul scop al experimentului si care vor fi indispensabili pentru supravietuirea speciei umane, totodata dincolo de zid sunt asteptati cu speranta de restul umanitatii. Acesta informatie nu este in favoarea lui Janine care doreste ca mesajul sa fie ascuns si cei doi Tris si Four sa fie omorati, insa intervin prietenii celor doi si reusesc sa-i elibereze. Janine este retinuta si intr-un final omorata de mama lui Four.



Este un film interesant  care pe mine ma facut sa fiu de nedezlipit de calculator si de aceea il recomand cu drag. Si sa va mai spun ca am auzit un zvon cum ca aceasta nu ar fi ultima parte!Vizionare placuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu